Demographic variables measurement

Want create site? With you can do it easy.

Demographic variables measurement

Demographic variables measurement

Permalink: ‎

Don't use plagiarized sources. Get Your Custom Essay on
Demographic variables measurement
From $8/Page
Order Essay

1.Question

What demographic variables were measured at the nominal level of measurement in the Oh et al.(2014)study?

Answer:The demographic variabless measured at the nominal level include non-smoker,non-drinker,history of fracture,regular exercise and are considered nominal because can be describe by precentages, and mode.

2.Question

What statistic were calculated to describe body mass index(MBI) in this study?Were these appropiate?

Answer:Mean and standard deviation were the statistic used to calculated BMI.Because BMI is an interval-ratio variable,mean and stadard deviation are appropiate.

3.Question

Were the distributions of scores for BMI similar for the intervention and control groups?

Answer:The distribution of scores for BMI was similar for intervention and control groups because the mean and standard deviation were very similar.

4.Question

Was there a significant difference in BMI between the intervention and control groups?

Answer:There was not a significant difference in BMI between the intervention group and the control group.

5.Question

Bssed on the sample size of N=41,what frequency and percentage of the sample smoked?What frequency and percentage of the sample were non-drinkers(alcohol)?Show your calculations and round to the nearest whole percent.

Answer:

Frequency of participants who smoked=0+0=0

Percentage of participants who smoked=0%

Frequency of participants who were non-drinkers=20+20=40

6.Question

What measurement method was used to measure the bone mineral density(BMD) for the study participants?Discuss the quality of this measurement method and document your response.

Answer:The bone mineral density (BMD) was measurement by ratio/interval level.The mean and standard deviation equal central location and dispersion gives us the shape of the graph.

7.Question

What statics was calculated to determine differences between the intervention and control groups for the lumbar and femur neck BMDs?Were the groups significantly different for BMDs?

Answer:The statistic used to to determined the difference between the intervention and control groups for the lumbar and femur neck BMDs was the mean.The value between lumbar and femur neck does not show us a significant difference.

8.Question

The researchers stated that there were no significant differences in the baseline characteristics of the intervention and control groups(see Table 2).Are these groups heterogeneous or homogeneous at the beginning of the study?Why is this important in testing the effectiveness of the therapeutic lifestyle modification(TLM)program?

Answer: These groups are homogeneous,homogeneous scores are similar,and heterogeneous scores are diferent having a wide variation.This was a key factor because if the groups were heterogeneous the the data results would have been broader and more detailed.I feel as if if we compared the groups with similarities in the beggining, then this allows the results to be more profound when all is concluded.

9.Question

Oh ET AL.(2014,P.296)stared that adherence rate to the TLM program was 99.6%.Discuss the importance of intervention adherence,and document your response.

Answer:The adherence rate was almost at 100% during the 2 week time period.If the adherence rate would have ben less then the significance and importance of the results would have declined significantlly.I would not put in question the data results as they 99.6% for adherence and the group showed increase.I believe the TLM program is effective.

10.Question

Was the sample for this study adequately described?

Answer:Yes, the sample was adequate, the group showed that the program worked, the program consisted of a mix of individuals and even though it functioned well, I believe if the study was done with more individuals and done at longer intervals, then it would indicate and show more accurate results.

Did you find apk for android? You can find new and apps.

Calculate the price
Make an order in advance and get the best price
Pages (550 words)
$0.00
*Price with a welcome 20% discount applied.
Pro tip: If you want to save more money and pay the lowest price, you need to set a more extended deadline.
We know how difficult it is to be a student these days. That's why our prices are one of the most affordable on the market, and there are no hidden fees.

Instead, we offer bonuses, discounts, and free services to make your experience outstanding.
How it works
Receive a 100% original paper that will pass Turnitin from a top essay writing service
step 1
Upload your instructions
Fill out the order form and provide paper details. You can even attach screenshots or add additional instructions later. If something is not clear or missing, the writer will contact you for clarification.
Pro service tips
How to get the most out of your experience with Top Writers 4Me
One writer throughout the entire course
If you like the writer, you can hire them again. Just copy & paste their ID on the order form ("Preferred Writer's ID" field). This way, your vocabulary will be uniform, and the writer will be aware of your needs.
The same paper from different writers
You can order essay or any other work from two different writers to choose the best one or give another version to a friend. This can be done through the add-on "Same paper from another writer."
Copy of sources used by the writer
Our college essay writers work with ScienceDirect and other databases. They can send you articles or materials used in PDF or through screenshots. Just tick the "Copy of sources" field on the order form.
Testimonials
See why 10k+ students have chosen us as their sole writing assistance provider
Check out the latest reviews and opinions submitted by real customers worldwide and make an informed decision.
English 101
Great work! Thanks!
Customer 452567, August 2nd, 2022
Communications
Thank you for your hard work; I enjoyed reading the essay and appreciate your writing.
Customer 452483, July 18th, 2021
English 101
na
Customer 452547, March 22nd, 2022
Introduction to Sociology
Amazing! Thank you so much for your hard work, appreciate it!!
Customer 452483, October 24th, 2021
Communications
EXCELLENT JOB!!! VERY PLEASED :)
Customer 452483, July 5th, 2021
Communications
Thank you so much!
Customer 452461, June 23rd, 2021
Mathematics
Thank you so much!
Customer 452483, July 26th, 2021
Psychology
Very clear, and complete information presented. I, thank you for all of your hard work, appreciate it!
Customer 452483, August 9th, 2021
Biology (and other Life Sciences)
Power Point Presentation was great, appreciate all of your hard work. Thank you!
Customer 452483, August 9th, 2021
English 101
Amazing thank you!
Customer 452615, August 1st, 2022
Mathematics
PERFECT! Thanks a million, you're all awesome!!!!
Customer 452483, July 7th, 2021
Introduction to Sociology
Thank you very much for all of your hard work!
Customer 452483, October 15th, 2021
1159
Customer reviews in total
96%
Current satisfaction rate
2 pages
Average paper length
47%
Customers referred by a friend
OUR GIFT TO YOU
20% OFF your first order
Use a coupon TOP20 and enjoy expert help with any task at the most affordable price.
Claim my 20% OFF Order in Chat